Laman Web Rasmi Hospital Tanah Merah
style default style Blue style Red style Green A++| A| A--
 • First Image

  MS ISO 9001:2008

  Dianugerahkan Sijil oleh SIRIM QAS International, pada 7 Mei 2013 hingga 6 Mei 2016

 • First Image

  Rakan Bayi

  Diiktiraf sebagai Hospital Rakan Bayi pada 25 Julai 2015 hingga 24 Julai 2018

 • First Image

  Penilaian Risiko Kesihatan

  Ketahui risiko kesihatan anda melalui penilaian di hra.moh.gov.my.


 • youtube
 • rss
 • Twitter
 • facebook
 • flickr
 • instagram
Senarai Semak Tuntutan Elaun Perjalanan dan Kerja Lebih Masa


Muat turun senarai semak bagi tuntutan elaun perjalanan, elaun kerja lebih masa, elaun kerja di luar waktu bekerja biasa (EKLWBB) dan Bayaran Intensif Klinik Rawatan Pesakit Selepas Waktu Pejabat (KRPSWP)Senarai Semak Tuntutan Elaun Lebih Masa EKLWBB/KRPSWPSenarai Semak Tuntutan Elauan Perjalanan Kerana KursusSenarai Semak Tuntutan Elaun Lebih Masa ELM 


Pemindahan Sementara Unit Kecemasan dan Trauma


Bermula pada 10 Ogos 2014, Unit Kecemasan dan Trauma talah berpindah ke Unit Pesakit Luar Hospital Tanah Merah (HTM) kerana proses menaiktaraf bangunan tersebut. Oleh itu akan berlaku kesulitan dan ketidakselesaan kepada pesakit yang menerima rawatan di Unit Pesakit Luar (OPD).


Penutupan Sementara Unit Pesakit Luar Klinik Kesihatan Tanah Merah (Klinik Pohon Tanjung)


Adalah dimaklumkan mulai 15 JUN 2014 Unit Pesakit Luar Klinik Kesihatan Tanah Merah (Klinik Pohon Tanjung) akan ditutup buat sementara waktu bagi memberi laluan kepada kerja-kerja menaiktaraf klinik baru dan kerja-kerja yang berkaitan dengannya.


Latihan Kabakaran di Wad 2 (Pediatrik)


Pada 26 Jun 2014 jam 9.15 pagi pihak pengurusan Hospital dengan kerjasama pihak bomba Tanah Merah telah mengadakan satu aktiviti Fire Drill tergempar di Wad 2. Sebaik loceng penggera kebakaran diaktifkan dan semua staf diminta bergegas ke perkarangan Wad 2 bersama-sama dengan pesakit. Para penjaga kelihatan terkejut apabila pihak bomba masuk ke dalam wad dan meminta mereka bergegas  keluar.               


Lawatan Pihak Masjid Ismail Petra Tanah Merah ke Hospital Mesra Ibadah, Hospital Tanah Merah


Pada 20 Mei 2014, pihak Hospital Mesra Ibadah (HMI) Hospital Tanah Merah telah menerima kunjungan daripada pihak pengurusan Masjid Ismail Petra Tanah Merah dan Pegawai Daerah Tanah Merah. Tujuan kunjungan adalah untuk memberi bimbingan dan pendedahan kepada pesakit tuntutan mendiri solat masih perlu dilakukan.  Ini bersesuaian dengan tujuan penubuhan Hospital Mesra Ibadah di mana bertujuan untuk menjadikan hospital ini bergerak seiringan dalam bentuk keagamaan disamping tujuan utama hospital iaitu memberikan rawatan dan bantuan kepada orang yang sakit.


Lawatan ke Hospital Mesra Ibadah


Satu lawatan oleh Ahli Jawatankuasa Hospital Mesra Ibadah Hospital Tanah Merah ke Hospital Tengku Anis, Pasir Puteh di adakan pada 02 April 2014. Tujuan lawatan tersebut untuk meninjau bagaimana pelaksanaan dan konsep Hospital Mesra Ibadah yang boleh dilakukan di Hospital Tanah Merah. Hospital Tengku Anis, Pasir Puteh merupakan perintis Hospital Mesra Ibadah di Negeri Kelantan.


Program Cara Hidup Sihat


Satu aktiviti gotong-royong telah dianjurkan oleh pihak (COMBI) Hospital Tanah Merah pada 20 Mac 2014. Aktiviti ini melibatkan seluruh warga hospital di mana setiap unit diwajibkan menghantar wakil untuk aktiviti tersebut. Aktiviti itu dimulakan dengan senaman pagi di kawasan lapang berhampiran dengan kuarters doktor pelatih. Aktiviti seterusnya adalah gotong-royong membersih sekitar kawasan hospital.               


IKLAN SEBUTHARGA (Bil (2) HTM/KEL(S)Bil. 15/2017


Sebutharga : Kerja-kerja Penggantian Fire Alarm Panel Hospital Dan Lain-lain Kerja Berkaitan di Hospital Tanah Merah


IKLAN SEBUTHARGA : HTM/KEL (S) BIL.9 / 2017


Sebutharga : Tawaran Sebutharga Kerja-kerja Menaiktaraf, Memasang, Menguji, dan Mentauliah Sitem Kamera Litar Tertutup (CCTV) dan Kerja-Kerja  yang Berkaitan bagi Hospital Tanah Merah.


IKLAN SEBUTHARGA : HTM/KEL (S): BIL. 33/2016

Sebutharga : Tawaran harga sewaan kantin dan perkhidmatan kafeteria dan lain-lain perkhidmatan berkaitan di Hospital Tanah Merah bermula 8 Januari 2017 hingga 7 Januari 2019
IKLAN SEBUTHARGA : HTM/KEL (S) BIL. 12/2016


Tawaran Sebutharga Cadangan Menaiktaraf Wad 5 Untuk Dijadikan Wad NICU termasuk Kerja Elektrik, Mekanikal, serta Lain-lain Kerja Berkaitan di Hospital Tanah MerahTarikh Taklimat dan Lawatan Tapak : 27 Jun 2016


IKLAN SEBUTHARGA : HTM/KEL (S) BIL. 2/2016


Tawaran Sebutharga Cadangan Menaiktaraf Unit Pesakit Luar Untuk Dijadikan Wad Orthopedik Termasuk Kerja Elektrik, Mekanikal dan Lain-lain Kerja Yang Berkaitan di Hospital Tanah Merah.Tarikh Taklimat dan Lawatan Tapak : 20 April 2016


IKLAN SEBUTHARGA HTM/KEL (S) Bil. 53/2015


Cadangan Kerja-kerja Pemasangan Jeriji (Grill) Keselamatan di Kuarters C & D Serta Lain-lain Kerja Berkaitan di Hospital Tanah Merah Tarikh tutup : 8 November 2015[Klik di sini untuk muat turun dokumen 1]


IKLAN SEBUTHARGA : X0251130701150014


SEBUT HARGA MEMBEKAL, MENGHANTAR, MEMASANG, MENGUJI DAN MENTAULIAH PERALATAN PERUBATAN COMPLETE LAPAROSCOPIC SET UNTUK KEGUNAAN DI UNIT OBSTETRIK & GYNEACOLOGI HOSPITAL TANAH MERAH, KELANTAN.


Tarikh Tutup

20/09/2015 12:00 PMIKLAN SEBUTHARGA : X0251130701150013


Sebutharga membekal, menghantar, memasang, menguji dan mentauliah peralatan perubatan EG-2790K Video Gastroscope ( Alat Endoscopi - Upper Scope ) Untuk Kegunaan di Unit Pembedahan Am, Hospital Tanah Merah, Kelantan.


IKLAN SEBUTHARGA : HTM/KEL (S) BIL. 46-50/2015


Tawaran membekal, menghantar, memasang, mentauliah dan melatih pengguna bagi peralatan-peralatan seperti di Lampiran.


IKLAN SEBUTHARGA : HTM/KEL (S) BIL. 45/2015


MEMBEKAL, MENGUJI DAN MENTAULIAH KENDERAAN 4WD BESERTA AKSESORI HOSPITAL TANAH MERAH


Informasi

Galeri Gambar
Aplikasi Atas Talian
Pilihan Bahasa
Emel 1GOvUC
[en]Download[/en] [ms]Muat Turun[/ms]
Galeri Multimedia
QR Code